27. helmikuuta 2017

Elokuvailta VIP-tyyliin

No huh! Tuli käytyä avopuolison seurassa tsekkaamassa Lego Batman-leffa (2D:nä) Espoon Sellon Finnkinon VIP-salissa. Kyseessä oli allekirjoittaneen ensimmäinen istunto noin 30 hlö:n VIP-salissa, joten pakko antaa pientä palautetta myös siitä.

Yksi Leffa Kaikilla Herkuilla

Takarivissä hiljaa, leffa alkaa!
(oma kuva)
Kävimme leffassa torstaina, joten emme päässeet osaksi notkuvan buffet-pöydän antimia eli niihin en ota kantaa. Plussaa ropisee reilusta jalkatilasta ja ylösnostettavista penkeistä. Paha vaan ettei istuimen jalkasija pysy nousuasennossa, vaan sitä joutuu dumppaaamaan takaisin ylös vähän väliä. Lego-leffan aikana kävin tätä painia 5-6 kertaa...Sitten annoin periksi. Huomioitavaa on myös että puolisoni istuimessa jalkasija ei noussut lainkaan vaan oli rikki. Myös VIP-tilan mittasuhteet tuntuivat, ainakin allekirjoittaneesta, olevan vähän ketuillaan. Olimme nimittäin ensimmäisellä rivillä ja vaikka penkki oli käännetty niin taakse kuin mahdollista ja jalkasija ylhäällä niin leffan katselun kuvakulma oli parhaimmillaankun tyydyttävä. Paikoin tuntui kuin olisi kuopassa, vaikka oli salin parhailla apajilla (keskellä & edessä). VIP-sali saakin kolme tähteä viidestä. Ja sitten leffan pariin!

Sanon heti alkuun: Leffa yllätti! Lego Batman alkaa ihan mielettömällä ryminällä kun Batman pistää halki, poikki & pinoon lähes tulkoon koko 75 vuotisen konnakaartinsa ensimmäisen kelan aikana. Tämä fanipalvelus kattaa, paitsi ne yleiset epäillyt, myös sellaisia rosmoja kuin King Tut, Eggman ja Condiment King. Me likes!

Fanipalvelus onkin leffan kantava termi, sillä leffa tekee kunniaa koko Batmanin uralle sekoittaen pakkaa absurdilla huumorilla. Osansa saavat niin Superman, Justice League kuin myös muut Lego-tuoteperheen tuttavuudet. Kyseessä onkin nauruhermoja kutkuttava kokemus, jonka tunnelataus sahaa haikean surumielisestä täysin hulvattomaan hihitykseen.

Leffan punaisena lankana toimii tuttuja palikoita: Batmanin ja Jokerin välinen suhde, Bruce Waynen adoptoima poika nimeltä Richard Grayson sekä Batmanin tapa toimia YKSIN. Mutta tapa jolla Lego käsittelee näitä tuttuja teemoja on uusi ja raikas. Kyseessä saattaakin olla katsojan iästä riippumatta yksi parhaita Bat-leffoja vähään aikaan. Neljä tähteä.

(sciencefiction.com)
Niin ja ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa alkuperäinen dubbaus eikä Suomidubbia! Monet vitsit ovat kuulemma menneet käännöksessä ketuilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti