25. heinäkuuta 2016

Arvostelu: Super Mario All-Stars (Wii)

Super Mario Bros 3. on kestoklassikko.
(videogamer.com)
Mitä tapahtuu kun lyödään Super Mario Bros. 1, 2 ja 3 samoihin kansiin ja ympätään mukaan vielä aiemmin Euroopassa ja Amerikassa ilmestymätön Lost Levels-peli? Entä kun nämä klassikot puetaan alkuperäisen kasibittisen sijaan kuudentoista bitin hehkuviin väreihin? Lopputuloksena oli armoton pikaklassikko: Super Mario All-Stars. Tämä kultakimpale ilmestyi jo aikoinaan Super Nintendolle ja oli eittämättä yksi ysärin kovin kiekko.

Pitkällisen odotuksen jälkeen All-Stars julkaistiin uudelleen Wiille Marion merkkipäivän kunniaksi. Itse julkaisu taas on tyylipuhdas SNES-käännös. Tämä on sekä hyvä että huono asia. Jotain pieniä korjauksia peliin olisi toivonut ja peliin olisi voinut ympätä myös astetta modernimman ulkoasun New Super Mario Bros.-pelien tapaan, vaikka vain vaihtoehdoksi, R-type Dimensionin tapaan. Tällöin pelaaja pystyisi milloin vain kesken peliä muuttamaan pelin ulkoasun moderniksi tai retroksi, vaikka kesken pelin. Super Mario Maker on ehkä lähimpänä tätä ideaalia. Näin puristit voisivat nauttia SNES-jurasauruksestaan ja vähemmän nostalgiset visuaalisesta ilotulituksesta. No, näinhän nyt ei kuitenkaan käynyt, mutta nauttiihan All-Starsista silti.
Mariolla Swengaa Taas!
(Giantbomb.com)

Mutta siis faktat tiskiin: Kaikki toimii. Grafiikat, musiikit, kontrollit, koko paletti. Kaikki on yhtä tiukkaa timanttia kuin ysärin ytimessä aikoinaan. Jos omaat kyseisiin peleihin armottoman nostalgia-arvon niin korota pelin arvosana ysiksi. Perusperteille peli on "vain" kultaisen kuusitoista bittisen aikakauden tasopomppujuhlaa neljän pelin voimin.

Arvosana (Wii:llä)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti