26. heinäkuuta 2016

15 Years After: Metal Gear Solid: Sons of Liberty Subsistence

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA
Raiden on MGS2:sen uusi päähenkilö.
(technobuffalo.com)

"It's Snake, call me Raiden."
Metal Gear Solid 2 käynnistyy harhaanjohtavalla prologilla, joka antaa pelaajan ymmärtää että peli pelattaisiin ykkösosasta tutulla sotasankarilla, sotilasklooni Solid Snakella. Pian paljastuukin että Tanker-prologin jälkeen alkava varsinainen peliosuus pelataankin täysin uudella hahmolla. Tämä märkäkorva kutsuu itseään Jackiksi, koodinimeltään Raideniksi.

 Raiden onkin ehkä yksi MGS-sarjan ristiriitaisimpia hahmoja, toiset inhoaa ja toiset tykkää. Esimerkkinä tästä käy pelin juonen yksi tärkeimmistä sivuhaaroista, Jackin ja hänen tyttöystävänsä Rosen välinen Codec-keskustelujen parisuhdeterapia. Minä kuitenki tykästyin Jackiin ja tapaan jolla hänen hahmonsa oniin täynnä inhimillisiä heikkouksia. Nämä nyanssit erottavat hänet tier1-kaliberin kloonisoltusta, Solid Snakesta, usein edukseen.

Raiden saa pelissä tehtäväkseen soluttautua Big Shell-kompleksiin, joka on kahden heksagonin muotoinen öljytankkarialus. Alus on joutunut terroristien kaapattavaksi, he uhkaavat päästää valloilleen laajan ympäristökatastrofin ellei heidän vaatimuksiinsa vastata. Lisäksi terot ovat ottaneet paikalla pälyilevät VIP-kohteet panttivangeikseen, tärkeimpänä itse Presidentin. Ja mikä pahinta, terroristeja kuulemma johtaa henkilö joka kutsuu itseään Solid Snakeksi. Mitä ihmettä? Ja vielä ihmeellisempää on tulossa! MGS 2:nen on juonikäänteidensä puolesta huimin MGS-seikkailu, mitä olen koskaan pelannut ja se on paljon se.

"Just don't ask for Pegleg-Pete. He's gone for good."
Peli sisältää MGS:lle ominaisen hiippailun ja toiminnan sekoituksen lisäksi Semtex-ansojen purkamista sniputtamalla, jemmattujen pommien etsimistä ja jäädyttämistä, elämää suurempia pomomatseja. Ehkä mieleenpainuvin hetki on ärsyttävä mutta komea uinti-osuus ja hidastempoinen escort-tehtävä. Mitä pelihahmoihin tulee niin MGS2:nen menee astetta enemmän ihon alle. Snake, Otacon, Campbell, Rose (Raidenin tyttöystävä) ja kumppanit ovat jokainen omanlaisiansa persoonia ja jokaisella on oma roolinsa, spottivalonsa pelin tarinassa.

Snake Talesin myötä myös Snake saa oman osansa tarinassa.
(youtube.com)
Pääpelin kylkiäisenä Subsistence-painoksesta löytyy useita muita pelitiloja mm. VR-harjoitustila, jossa pääsee pelaamaan Snakena sekä Raidenina, Boss Survival-tila, Skateboarding-tila, joka lähenee Toni Haukan hommeleita sekä viimeisenä muttei vähäisimpänä Snake Tales. Tässä tilassa päästään tutustumaan Snaken vaiheisiin Big Shellin tankkerissa toimien näin tarinan toisena puoliskona, jota pelaaja ei päässyt pääpelissä pelaamaan. Lyhyesti? Jos hankit MGS 2:sen niin hanki Subsistence. Myös seuraavien sukupolvien HD-versio sisältää lisärin sisällön.

Vaikka monet fanit kokivat karvaan yllätyksen huomatessa Raiden-hahmon kahmaisevan leijonanosan peliajasta niin MGS 2 esitteli pelaajille ainutkertaisen tarinan, ja ennen kaikkea kokemuksen. Pelinä MGS 2 on ehdottomasti lähempänä ensimmäistä Metal Gear Solidia kuin osia 3 ja 4. Kaiken kaikkiaan Metal Gear Solid 2 on loistava peli, ehdoton klassikko ja mielestäni yksi sarjan parhaista peleistä ellei jopa paras.

Arvostelu: (PS3:lla, HD-remake)
9/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti