29. kesäkuuta 2016

Arvostelu: Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)


BO3:sen kampanja tarjoilee sarjan faneille jotain ennennäkemätöntä.
(vg247.com)
Kuvittele itsesi Valkoiseen Metsään
Futuurit proxy-sodat jatkuvat Call of Duty-sarjassa, kun pelaajan ohjastama mosuri päätyy keskelle CIA:n Coalescence- yksikön kyseenalaisia kyborgikokeita tulevaisuuden taistelutantareella. Tällä kertaa ryynätään maailmassa, jossa robotit ja kyborgisoturit ovat normi. Jopa pelaajalla itsellään on käytössä kolme eri teknologiapuun haaraa, joita pelin edetessä avataan. Kykypuun oksilta löytyy mm. Sellaisia vippaskonsteja joilla vihollisten tykkitornit on hakkeroitavissa omaan käyttöön, lyhytaikaista näkymättömyyttä sekä supernopeutta. Kyvyt istuvat kokonaisuuteen hyvin ja kaikkea ei saa avattua ensimmäisellä pelikerralla, joten tarinan uudelleenpeluu on eittämättä edessä.

Peruspaukutteluna alkava kampanja jaksaa yllättää. Vaihtoehtoiset etenemisreitit, uusi DNI-taistelutila sekä Freeflow-liikkuminen vakuuttivat. Myös viholliset ovat tuntuneet nauttineen älykkyysjuomaa.Myös kampanjan rytmitystä on funtsittu uusiksi. Esimerkiksi tästä käy uudet pomokohtaamiset, joilla testataan pelihahmon paukut. Kaiken kaikkiaan kampanjan vaikeustaso tuntuu karvan verran kirpeämmältä kuin ennen, mikä on sarjan konkareille varmasti positiivinen yllätys.

Kampanjassa mennään myös toistuvasti pelaajan ihon alle tutkimalla kyborgisoltun sielunmaisemaa. Tulkinnan syvyys yllättää peruscoditukseen tottuneet. Tätä kokonaisuutta korostaa vahvat päähahmot, kova visuaalinen ulosanti ja antaumuksellinen audio-puoli. Murinaa aiheutti kampanjassa ainoastaan se etten honannut kuinka kesken tehtävää tallennetaan (onko edes mahdollista?), joten paria pidempää karttaa piti kitkuttaa pariinkin kertaan.

Me Ollaan Sankareita Kaikki
Moninpelin saralla Black Ops 3 tarjoaa sopivan sekoituksen uutta ja vanhaa. Omien varusteiden sekä Killstreak-palkintojen virittelyjen vierelle on tuotu uudet Specialist-hahmot. Näistä hahmoista osa on ammennettu suoraan tarinasta ja jokaisella hahmolla on kaksi alati taustalla latautuvaa erikoiskykyä. Näistä kyvyistä pelaaja valitsee toisen ja singahtaa luotimyrskyyn. Specialistit sopivat hyvin menoon ja mehustavat miellyttävästi peruscoditusta. Moninpelistä löytyy myös kampanjasta tuttu Freeflow-liikkuminen sekä ne tutut ja turvalliset pelitilat.
Specialist-hahmoluokat piristävät BO3:sen moninpeliä kummasti!
(vg247.com)

Ihanaisia Painajaisia
Black Ops 3 on pelimuotojen aarreaitta: Kun peruspitkä kampanja on lusittu ja moninpeli paukuteltu niin Black Opsissa on vielä muutama ässä hihassa. Ensimmäisenä vuorossa on Nightmares-tila, jossa juostaan kampanjan kentät uudelleen läpi eri narratiivilla, zombieita lahdaten. Aivan uudesta kampanjasta ei voi puhua, mutta kyseessä on silti mielestäni jos ei parasta niin ainakin merkityksellisintä zombie-mättöä miesmuistiin.

Nightmaresin myötä päästäänkin sujuvalla aasinsillalla pelin varsinaiseen zombieantiin, Zombies-tilaan, joka on sitä perinteisempää kuosia. Tarjolla on neljä hahmoa ja aalto aallon perään spawnaavia epäkuolleita. Itse tosiaan kapsahdan enemmän Painajaisten narratiivin suuntaan, mutta ymmärrän myös peruszombien viehätyksen co-op:ina sekä lyhyinä pyrähdyksinä.

Temppuratoja ja VR-Selvitymistä
Kun Painajaiset on selätetty niin tarjolla on vielä virtuaaliseen todellisuuteen sijoittuvat tilat, jotka ovat enemmänkin kuriositeetteja. Näistä ensimmäinen löytyy päävalikon Bonus-kohdan alta. Siinä pannaan koetukselle pelaajan Freeflow-liikkumisen taidot esteratojen muodossa. Vinkeä tila tuo COD:n lähemmäs tasoloikintaa kuin koskaan aiemmin. Toinen VR-tila löytyy kampanjan safehousesta. Sieltä voi singahtaa virtuaaliselle taistelutantereelle koettamaan onneaan vihollisaaltoja vastaan. Arsenaalinaan pelaajalla on kyborgikyvyt, Freeflow sekä oma tussari, joten bileet on taattu.

Kun kaikki on tehty ja sanottu, on yhteenvedon aika. Call of Duty: Black Ops 3:sta arvottaessa tulee mieleen eittämättä myös sen edeltäjä, niin ikään erinomainen ja tarinavetoinen COD: Advance Warfare. Vaikka Black Opsissa on enemmän sisältöä niin muutamat pikkuseikat tuntuvat estävän sitä nousemasta AW:n ohitse ainakaan peruspelinä, katsotaan miten sitten kun Season Passin kartat ovat ilmestyneet. Näin ollen kyseessä on yhtä kaikki loistava räiskintäkokemus, joka on paljon enemmän kuin vain lakoninen vuosipäivitys.

Arvosana: (PS4:llä)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti